Hlavní obsah

Děčínská nemocnice bude mít novou porodnici na místě bývalého dětského pavilonu

Foto: Natalia Deriabina, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Děčínská nemocnice bude mít novou porodnici. V pavilonu, který vznikne na místě nevyužívaného objektu, bude také gynekologické oddělení a hemodialyzační středisko.

Článek

Propojena bude stavba nadzemním koridorem s pavilonem emergency, který se nyní buduje. ČTK o tom dnes informovala Krajská zdravotní (KZ), pod kterou nemocnice v Děčíně patří.

Stavbu schválilo na posledním zasedání představenstvo společnosti. Ředitel Krajské zdravotní Petr Malý má za úkol zpracovat podmínky pro zadávací řízení na výběr zhotovitele stavby, jehož součástí bude opce na realizaci hemodialyzačního střediska. „Jsem velmi rád, že investiční akce, které se této naší nemocnice týkají, budou pokračovat. Pacienti, nebo v tomto případě hlavně pacientky, tento krok jistě ocení, stejně jako personál, který se dočká nového zázemí,“ uvedl předseda představenstva Ondřej Štěrba. Mluvčí KZ Jana Mrákotová ČTK řekla, že zatím není možné uvést, kdy se bude investice realizovat a jaké budou náklady.

Pavilon péče o matku a dítě vznikne na místě bývalého dětského pavilonu. Prostory, v nichž je porodnice v současné době, podle vedení KZ neodpovídají současným požadavkům na péči. V objektu budou tři porodní pokoje, čtyři lůžka, kde budou matky těsně před porodem, operační sál a 17 standardních lůžek. Na gynekologii bude 16 standardních lůžek, čtyři pooperační pokoje a sál pro zákroky. Do budovy se přestěhuje i hemodialyzační středisko, v němž se počítá se čtrnácti křesly, dvěma lůžky a ambulancí.

Součástí investičního záměru je i výstavba nadzemního propojovacího koridoru, který propojí pavilon emergency s plánovaným objektem a také s pavilonem I. Pavilon emergency se začal stavět loni na podzim, náklady jsou 880 milionů korun. Jeho součástí budou operační sály, centrální sterilizace a jednotky intenzivní péče. Dokončen bude v příštím roce. Nemocnice je spádová zhruba pro 100 000 obyvatel regionu.

Reklama

Doporučované