Hlavní obsah

Do Tříkrálové sbírky v Ústí nad Labem se zapojí stovka dobrovolníků

Foto: web trikralovasbirka.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Do Tříkrálové sbírky v Ústí nad Labem se zapojí zhruba sto dobrovolníků, o polovinu méně než v minulosti. Loni se sbírka konala kvůli opatřením proti šíření koronaviru pouze on-line, stejným způsobem mohou lidé přispívat i letos.

Článek

Hromadné akce charita s ohledem na stále vysoký počet nakažených covidem nepořádá. Výjimkou je šestý ročník koncertu ve spolupráci se Základní uměleckou školou Evy Randové, který se uskuteční 6. ledna v ústeckém muzeu.

Dobrovolníci vyrazí koledovat do ulic tento týden. „Máme zapečetěných 70 kasiček. Během dneška dostanou zájemci materiál. Vhledem ke karanténám a izolacím nebylo možné vše domluvit v prosinci. Dnes se ještě uvidí, jak dopadne testování ve školách, kolik nám poté zbyde dobrovolníků,“ uvedla řekla mluvčí Oblastní charity Ústí nad Labem Radka Neprašová. „Jsme ale rádi, že můžeme chodit, protože loni to bylo zakázáno,“ zdůraznila.

Připraveny jsou také dvě stabilní kasičky, a to v lékárně u veřejného sálu Hraničář a v obchůdku Ostrov dobré nálady v Pařížské ulici. „Koledníků bude méně a bude menší šance je potkat, proto jsme se rozhodli umístit kasičky takto na stálo,“ uvedla mluvčí.

Sbírka skončí 13. ledna. Výtěžek je určen na tři záměry. Za vybrané peníze se pořídí vybavení do Centra pro rodinu Ovečka, pomůcky pro handicapované děti ze Základní školy Vojnovičova a část bude určena pro chudé rodiny z Trmic. Přispět mohou lidé také on-line, podrobnosti zájemci najdou na webu Tříkrálové sbírky.

Oblastní charita Ústí nad Labem sbírku pořádá řadu let. Rekordní výtěžek byl před vypuknutím epidemie koronaviru v roce 2020. Tehdy přispěli dárci částkou přes 160.000 korun.

Reklama

Doporučované