Hlavní obsah

Filmová kancelář Ústeckého kraje nabízí filmařům různé lokace, třeba Fláje

Foto: ČTK/Zavoral Libor, ČTK

Ústí nad Labem.

Reklama

Filmová kancelář Ústeckého kraje nabízí filmařům a filmovým expertům lokace k nafocení a následné zařazení do databází.

Článek

„Letos si mohou při takzvané Location tour prohlédnout plaveckou halu v Lounech, krajinnou scenérii Belvedér na Děčínsku nebo vodní nádrže Fláje na Mostecku,“ uvedla mluvčí kraje Magdalena Fraňková.

„Snažíme se nabízet Ústecký kraj jako region, který filmařům dokáže nabídnout velké množství lokací nejrůznějšího typu. Nabídka a zpřístupnění nových a neokoukaných míst z našeho kraje rozšiřuje portfolio nabídky filmovým štábům, které se k nám vydávají,“ řekl náměstek hejtmana Jiří Řehák (Spojenci pro kraj).

Dvoudenní putování dnes začalo na Lounsku a pokračuje přes Podbořansko a Kadaň do Krušných hor. Ve středu budou filmaři pokračovat na Ústecko a přes Děčín se dostanou až do Českého Švýcarska a Šluknovského výběžku. Na trase jsou filmaři upozorněni také na další zajímavá místa.

„Vybrali jsme kombinaci jedinečných a nově zpřístupněných lokací na základě zkušeností, co filmaře zajímá, co poptávají. Jedná se o lokace, které jsou takzvaně ‚film friendly‘, tedy víme, že je majitel ochotný se na natáčení domluvit,“ upřesnila Bára Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Vstřícnost směrem k filmařům se kraji vyplácí. „Filmaři se k nám do kraje rádi vracejí, a tím pádem utrácejí spoustu peněz právě v našem regionu,“ uvedla Fraňková. Na podporu tohoto fenoménu připravil Ústecký kraj dotační program, který by měl být vyhlášen na konci června.

Filmová kancelář Ústeckého kraje se podílela na řadě úspěšných a divácky oblíbených filmů i televizních projektů, například Most!, Rapl 2, Zrádci, Ochránce, Svět pod hlavou, Jojo Rabbit, Úsměvy smutných mužů, Zraněná srdce s Keirou Knightleyovou nebo Extraction 2 s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli. Z posledních je aktuálně v kinech Stínohra.

Reklama

Související témata:

Doporučované