Hlavní obsah

Investor dál počítá se záměrem vystavět vedle krajského soudu v Ústí obchod

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Při veřejném projednání jedné ze tří změn územního plánu města však projektanti uvedli, že parcely na Střekově, kde má obchod stát, by měly být bytové domy s možností doplnění obchodů.

Článek

Investor nadále počítá se záměrem vystavět vedle krajského soudu v Ústí nad Labem obchodní centrum. Při veřejném projednání jedné ze tří změn územního plánu města dnes však projektanti uvedli, že parcely na Střekově, kde má obchod stát, by měly být bytové domy s možností doplnění obchodů. Do sedmi dnů mohou dotčení uplatnit připomínky, které magistrát vyhodnotí. Návrh změny bude poté předložen zastupitelům.

O vzniku nákupního centra v blízkosti mostu přes Labe se mluví několik let. Investor v listopadu roku 2019 představil veřejnosti projekt na přízemní nákupní centrum s parkovištěm. Zastupitelé tehdy uvedli, že na pozemcích může stát obchod, nad ním by však měly být byty.

Firma si chce nejprve nechat zpracovat analýzu, aby věděla, jak s novým vymezením naloží. ČTK to dnes za investora řekl Luděk Janda. Kvůli výstavbě nákupního centra se před rokem a půl konalo referendum. Podobu zamýšleného nákupního centra lidé tehdy podpořili, nevyslovilo se však potřebných 25 procent voličů, aby bylo referendum závazné. „Věřím, že město vyslyší přání občanů a najdeme společnou řeč,“ uvedl Janda. Kolik by při dnešních cenách stavba centra stála, neuvedl.

Projednávaná změna má napravit formální chyby, které město udělalo při schválení územního plánu v roce 2011. Část, například tu, která se týká střekovských pozemků, zrušil soud, k části měl připomínky krajský úřad. Další projednávané území je ve Skoroticích, kde se z parku zřejmě stane stavební parcela. Podobných věcí, které se mají změnit, je v nynějším územním plánu víc.

Druhá změna se týká zeleně a třetí změna několika set podnětů od obyvatel, firem i starostů.

Reklama

Doporučované