Hlavní obsah

Knihovna vydala průvodce po Ústeckém kraji s tipy od čtenářů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Severočeská vědecká knihovna vydala pokračování úspěšného turistického průvodce Zírej na ten s kraj s tipy na výlety po Ústeckém kraji. Tentokrát je získala od čtenářů.

Článek

Křest knihy se uskuteční v sobotu v obci Homole u Panny v Českém středohoří. ČTK to řekl mluvčí knihovny Jan Černecký.

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem vydala turistického průvodce Zírej na ten kraj poprvé loni. Na jeho stránkách je 28 tipů na zajímavé výlety v regionu. Protože se publikace podle Černeckého u veřejnosti setkala s úspěchem a v Ústeckém kraji je spousta krásných míst, která se do knihy nedostala, rozhodla se knihovna v letošním roce vydat pokračování.

„Na rozdíl od prvního dílu, kde jednotlivá místa vybírali knihovníci a knihovnice, při tvorbě pokračování jsme se rozhodli požádat o pomoc naše čtenáře. Ti dokázali, že umí docenit krásy našeho kraje stejně jako naši knihovníci, a postupně nám zaslali 39 tipů na svá oblíbená místa, která stojí za navštívení,“ uvedla ředitelka knihovny Jana Linhartová.

Stejně jako v případě prvního dílu je i publikace Zírej na ten kraj 2: toulky se čtenáři Ústeckým krajem nejen turistickým průvodcem, ale i cestovatelským deníkem, do něhož lze zaznamenávat zážitky z cest, vlepovat fotografie nebo kreslit obrázky. „Kniha tedy opět získává svou finální podobu až v rukách čtenářů, kteří její stránky zaplní svými zážitky,“ uvedl Černecký.

Knihu je od června možné zakoupit přímo v knihovně a ve všech jejích pobočkách. Křest se uskuteční v sobotu 18. června ve 13:00 v obci Homole u Panny, odkud je možné vyrazit na zříceninu hradu Panna.

Reklama

Doporučované