Hlavní obsah

Most zrušil kulturní program k oslavám silvestra, v Ústí bude novoroční ohňostroj

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Most zrušil kulturní program k oslavám silvestra. Neuskuteční se tak ani původně plánovaný hodinový koncert Michala Hrůzy. Ohňostroj rozzáří oblohu poslední den v roce. Ústí nad Labem pořádá novoroční ohňostroj.

Článek

Letošní ohňostroj v Mostě se bez kulturního programu uskuteční na hradě Hněvín, začne v 19:00. „Odpočet i hudba k ohňostroji bude vysílána online prostřednictvím youtube kanálu města na webových stránkách, facebooku a velkoplošné obrazovce, stejně tak vstup s moderátorem Petrem Říbalem,“ uvedlo město na svém webu.

Na bezpečnost silvestrovských oslav dohlédne přímo u odpaliště a stanoviště u vodárny Jednotka sboru dobrovolných hasičů Most. Zatímco kulturní program se konat nebude, otevřeny zůstávají zimní farmářské trhy, a to až do 6. ledna 2022. Beze změn zůstává také doprovodný kulturní program na trzích.

Novoroční ohňostroj Ústí nad Labem pořádá 1. ledna 2022 v 18:00. Tentokrát bude odpálen z vrchu Větruše. „Místo bylo zvoleno tak, aby byl viditelný z velké části města a nedocházelo ke shlukování návštěvníků. V den ohňostroje bude na Větruši omezena možnost parkování,“ uvedl magistrát. Žádné oslavy na poslední den v roce nepřipravil Děčín ani Teplice.

Jako každoročně před koncem roku vyzvala Správa Národního parku České Švýcarsko obyvatele i návštěvníky regionu, aby se nejen v tomto období vzdali využívání zábavní pyrotechniky jako prostředku oslav.

Reklama

Související témata:

Doporučované