Hlavní obsah

Termální koupaliště v Ústí nad Labem se otevře návštěvníkům

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Termální koupaliště Brná v Ústí nad Labem se v pátek otevře návštěvníkům. Po dvou letech je to obvyklý start sezony, loni i předloni kvůli covidu začala o měsíc později a s různými omezeními.

Článek

Letos žádná omezení pro návštěvníky neplatí. Od pátku do neděle navíc bude vstup zdarma. „Chceme, aby se přišli podívat i lidé, kteří třeba nikdy na koupališti v Brné nebyli, neví, jaké je to pěkné místo přímo u Labe. Koupat se nemusí,“ uvedla Alena Sejková, mluvčí Městských služeb Ústí nad Labem, které koupaliště provozují.

V areálu je bazén s tobogánem, dětské brouzdaliště, plavecký bazén a další bazén pro rekreaci. K dispozici je plážová knihovna, stolní fotbal, ping-pong. Na místě je hřiště pro plážový volejbal.

Ceny vstupného s ohledem na zdražování energií vzrostou. Novinkou letošní sezony je zavedení vstupného na hodinu a dvě hodiny. „Vyhovíme tak zájemcům, kteří si chtějí přijít jen zaplavat,“ uvedla Sejková. Ceník se bude upravovat, lidé aktuální údaje najdou v pátek na webu.

O týden později, 6. května se otevře venkovní koupaliště u plavecké haly na Klíši. Také tam před rokem začínala sezona až k 1. červnu.

Reklama

Doporučované