Hlavní obsah

U Chomutova začala výstavba průmyslové haly za 1,5 miliardy korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Panattoni zahájila u Chomutova výstavbu výrobní haly, která bude součástí průmyslového parku. Dokončena by měla být v první polovině příštího roku. Ve firmě na výrobu vysokozdvižných vozíků vznikne 350 pracovních míst.

Článek

„Nebudou to agenturní pracovníci, ale kmenoví zaměstnanci. Věřím, že budou platy na takové úrovni, že to bude motivovat i ty, kteří možná dneska nejsou nezaměstnaní,“ uvedla ředitelka regionálního rozvoje firmy Panattoni Klára Sobotková. Podle ní bude firma na výrobu manipulační techniky shánět zejména kvalifikované pracovníky.

Mezi Mostem a Chomutovem podle primátora Chomutova Marka Hrabáče (ANO) průmyslová zóna chyběla. „Teď tady vznikne něco, co bude minimálně reprezentovat. Nová environmentální výrobní hala. Pokud to dodrží, měly by tady být vysazeny vzácné dřeviny, tůně a v podstatě by to měl být park. Navíc vzniknou volná místa, to je pro region vždycky dobrá zpráva,“ řekl primátor. Podle něj by se místa měla obsadit velmi rychle, pokud zaměstnavatelé nabídnou dobré podmínky.

V průmyslové zóně vznikne také hala pro výrobu reklamních předmětů firmy Amazon, shánět bude pracovníky asi na 200 pozic. Firma v Česku zaměstnává asi 4000 stálých zaměstnanců, které sváží do Dobrovíze u Prahy také z Ústeckého kraje. U Chomutova zatím se svozovou dopravou společnost nepočítá, uvedl mluvčí Amazonu v ČR Noah Zyla.

V Ústeckém kraji je podle státní agentury CzechInvest 16 státem podpořených průmyslových zón. „Vytvořily téměř 17.000 pracovních míst,“ informoval ČTK mluvčí agentury David Hořínek. Podle něj zájem investorů o expanzi do výroby v regionu roste. „Investice jsou v řádech stamilionů korun s odhadem vytvoření až jednoho tisíce nových pracovních míst,“ dodal.

Největší zóna Triangle u Žatce na Lounsku zaměstnává zhruba 5000 lidí a třeba v areálu Verne u Klášterce nad Ohří na Chomutovsku našlo uplatnění více než 2000 lidí.

Reklama

Doporučované