Hlavní obsah

Ústecká komunitní nadace shání do své kanceláře židle s příběhem

Foto: TON, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ústecká komunitní nadace shání do své kanceláře židle s příběhem. Darovaný nábytek bude opatřen rodokmenem. Usednout na vybraných kouscích budou moci významné hosté.

Článek

Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední a východní Evropě. Své sídlo má v ústecké čtvrti Střekov ve vile z roku 1932, jejíž rekonstrukce prováděná ve spolupráci s architekty nedávno skončila. „No a do těch krásných prostor by se nám hodily židle, jejichž příběhy budou pokračovat v zasedací místnosti naší kanceláře,“ řekla ředitelka nadace Kateřina Valešová

Pokud někdo má doma židli, kterou může darovat a k níž se váže zajímavý příběh, může poslat její fotku do 27. května na e-mail tomas@komunitninadace.cz. Ze zaslaných fotografií a textů se vybere 16 židlí, které se stanou součástí nadačního interiéru. „Pro náš výběr je stěžejní design a příběh, který by měl mít propojení na ústecký region. Zároveň nemusí stát jen na faktech, oceníme i literární fabulaci,“ uvedla Valešová. Každá darovaná židle získá rodokmen. Usednout na ni jednou může taková osobnost, jako je americký velvyslanec nebo Marek Eben či Dana Drábová, což byli lidé, kteří se účastnili benefičních večeří pořádaných nadací.

„Přejeme si sedět na originálech s patinou, na židlích, na kterých je znát, že už něco zažily. Těšíme se, že na nich budou sedět naši žadatelé se svými vlastními příběhy a touhami, které jim pomáháme naplnit, dárci a podporovatelé, ale i významní hosté. Jsme zvědaví, kdo se na jakou židli posadí a jak s ní bude souznít,“ uvedla nadace.

Díky darům od desítek dárců z řad firem i jednotlivců každým rokem podpoří nadace přes sto projektů neziskových organizací a jednotlivců v celkové výši přes tři miliony korun zejména v okresech Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. V současné době nadace zaštiťuje práci tlumočníků v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajincům.

Reklama

Související témata:

Doporučované