Hlavní obsah

Ústecké Činoherní studio pořádá na konci prázdnin tradiční Divadelní zahradu

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Divadelní prázdniny zpestří soubor ústeckého Činoherního studia na konci léta tradiční Divadelní zahradou. Vstupenky na festival se prodávají už nyní.

Článek

Během šesti dnů pod širým nebem vystoupí kromě místního souboru také spolek Kašpar. Program najdou zájemci na webu divadla.

Letošní ročník je sedmým v pořadí. V lesoparku prvorepublikové Wolfrumovy vily, současném sídle Českého rozhlasu Sever, vznikne jeviště a hlediště předposlední týden v srpnu. Přehlídku zahájí v pondělí 22. srpna venkovní premiéra nejnovějšího titulu Činoherního studia, adaptace stejnojmenného románu Josefa Formánka Mluviti pravdu, kterou režijně nastudoval Filip Nuckolls.

Melancholickou komedii Najal jsem si vraha, divadelní adaptaci slavného filmu finského režiséra Aki Kaurismäkiho, uvede festival v úterý 23. srpna. Těšit se mohou návštěvníci na Pábitele, což je koláž obrazů a zápisků Bohumila Hrabala a taky jemná a poetická komedie. Na programu je Sen noci svatojánské a Mikulášovy prázdniny, které přiveze hostující pražský Spolek Kašpar

V loňském roce se na zahradě vily odehrálo pouze jedno představení. Kvůli nepříznivému počasí se pak festival přesunul do Činoherního studia. Stejný scénář pro případ špatných podmínek je připraven i pro letošek. V roce 2020 festival po prvním představení soubor Činoherního studia skončil. Jeho členové se nakazili koronavirem a soubor byl tehdy prvním v republice, který šel kompletně do karantény.

Reklama

Související témata:

Doporučované