Hlavní obsah

V ústecké městské části Dobětice by mohlo vzniknout 70 rodinných domů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V ústecké městské části Dobětice by mohlo vzniknout přibližně 70 rodinných domů včetně infrastruktury. Postavit je má společnost Mobilní haly, jež v centru města opravila budovu bývalých Pozemních staveb a vybudovala v ní byty.

Článek

Záměr vystavět sjednocený komplex rodinných domů už měl před lety soukromý majitel. Tehdy se zvedla vlna nevole mezi místními, kteří se báli, že výstavba domů zhorší životní podmínky. Tajemník městského obvodu Severní Terasa, pod který Dobětice spadají, Petr Vlasák řekl, že jednou z podmínek města je rozšíření Šrámkovy ulice.

„Čistě teoreticky se firma může s vlastníky domluvit na tom, že jí prodají jejich pozemky, které těsně přiléhají k současné komunikaci, a bude možné ji nechat rozšířit,“ uvedl Vlasák.

V případě, že by na návrh společnosti místní přistoupili, mohla by po silnici jezdit těžká technika, která by výstavbu zajistila. Rada obvodu uzavření memoranda s městem a firmou schválila, podle Vlasáka by však bylo podle vedení lepší, kdyby se upravila silnice vedoucí z neštěmického obvodu. Možností by podle něj bylo i upravení lesní cesty z Žežic nebo přemostění přes pozemky nedalekého domova pro seniory.

Společnost Mobilní haly se ale domnívá, že by pro vybudování dvoupruhové silnice nebylo potřeba vykupovat pozemky, postačoval by podle ní prostor kolem komunikace, který vlastní město. Zástupce firmy Michal Eisner řekl, že celý projekt je na začátku a jde spíše o vizi. Při současných cenách by podle něj investice dosahovala půl miliardy korun.

Reklama

Doporučované