Hlavní obsah

V Ústí nad Labem bude znovu možné zakoupit sdílenou vstupenku pro turisty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ústí nad Labem od 1. června znovu spustí prodej sdílené vstupenky, takzvaný TicketPack - Ústí jednoduše, se kterou bude možné navštívit několik turistických cílů. Loni se lístek příliš neprodával, letos radnice doufá v opak.

Článek

Zatraktivnit vstupenku by mělo nejen prodloužení její platnosti z jednoho na dva týdny, také se zvýšila sleva z jednotlivých vstupů na více než 40 procent, loni to bylo o deset procent méně.

Se sdílenou vstupenkou mohou turisté navštívit ústecké muzeum, koupaliště na Klíši, zoologickou zahradu, svézt se lanovkou na zámeček Větruše a tam poté navštívit zrcadlové bludiště.

Pilotní projekt, který fungoval loni v létě, příliš úspěšný nebyl, prodalo se pouze šest lístků. „Tehdy to bylo hodně ovlivněno covidem, protože restrikce tehdy neumožňovaly bez očkování nebo testu přijít na koupaliště,“ řekl náměstek primátora Tomáš Vlach (ANO). Pro zvýšení prodejů město přišlo ještě s papírovou formou vstupenky, kterou si mohou zájemci zakoupit v podkladnách jednotlivých turistických cílů. Loni bylo možné balíček vstupů zaplatit pouze přes mobilní aplikaci Sejf.

V minulosti město uvažovalo, že do projektu zapojí i místní podnikatele, například hoteliéry. „Letos jsme doplnili tři nové prvky této služby. Tak jak ten trend pokračuje, nechci slibovat, že příští rok v tom budou hotely, ale myslím si, že každý rok uděláme o něco víc,“ řekl Vlach. Dodal, že případné zapojení podnikatelů bude záležet na úspěšnosti letošního ročníku.

Reklama

Doporučované