Hlavní obsah

Za parkování v Předlicích budou řidiči kamionů platit 500 korun na den

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Od pondělí budou muset řidiči kamionů za odstavení vozidla v ústecké části Předlice platit 500 korun na den, protože si místní stěžovali na nepořádek a na místo kvůli stížnostem často vyjížděli strážníci městské policie.

Článek

O zavedení placeného stání začalo město uvažovat už před rokem. Nejprve se zpozdili dodavatelé s doručením parkovacích automatů, teď se kvůli nedostatku hliníku čekalo na dopravní značení.

Loni i předloni v březnu město omezilo v průmyslové zóně, kde se odstavné parkoviště nachází, vjezd nákladní dopravy. Důvodem bylo to, že tam řidiči nedodržovali tehdy platná opatření proti šíření koronaviru. Na místě navíc byly prostitutky. Problémy mělo město i s nepořádkem, který po motoristech zůstával, a proto tam nechalo umístit velké popelnice. Na řidiče dohlížela městská policie.

Zpoplatnění parkování by mělo podle dřívějšího vyjádření města snížit počet kamionů v oblasti. Vybrané peníze samospráva použije na úklid. Platit budou i ostatní řidiči. „Pro stání ostatních vozidel to bude klasická sazba 20 korun na hodinu a 100 korun na den,“ uvedl vedoucí odboru dopravy na ústeckém magistrátu Dalibor Dařílek.

Reklama

Doporučované