Hlavní obsah

Humpolec začal se stavbou mateřské školy pro 100 dětí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Humpolec na Pelhřimovsku začal se stavbou mateřské školy (MŠ) pro 100 dětí. Staveniště si dnes převzal zhotovitel, který má školku i úpravu jejího okolí dokončit do 31. července příštího roku.

Článek

Město za školku zaplatí přibližně 51,7 milionu korun (bez daně). Humpolecká mateřská škola má nyní tři pracoviště s celkovou kapacitou 385 dětí, jak vyplývá z jejího webu. Pro všechny zájemce ale místo není. Podle ředitelky školky Hany Koudelové letos nebylo u zápisu přijato 50 dětí.

Stavba mateřské školy je jednou z největších investic jedenáctitisícového města. V letošním rozpočtu na ni Humpolec vyčlenil 30 milionů korun, usiluje také o dotaci, která by část nákladů pokryla.

„Je to nesmírně důležité pro rozvoj města, neboť očekáváme přírůstek obyvatelstva. Ostatně dochází k němu už nyní. Dostatečná kapacita předškolních zařízení je proto nutností,“ uvedl humpolecký starosta Karel Kratochvíl (ODS).

Nová mateřská škola v lokalitě Podhrad bude mít čtyři třídy, bude přijímat i dvouleté děti. Její součástí bude i místo pro setkávání všech pedagogů humpolecké MŠ a v budoucnu se do ní přesune také ředitelství, které je nyní v objektu ve Smetanově ulici.

Reklama

Doporučované