Hlavní obsah

Polná na Jihlavsku plánuje stavbu pumptracku u rybníka Peklo, dostala dotaci

Foto: Dirty Parks

Ilustrační foto.

Reklama

Polná má v plánu postavit u rybníka Peklo pod zámkem adrenalinovou dráhu pumptrack. Projekt s náklady okolo tří milionů korun patří mezi 28 projektů zaměřených na cyklisty, na které dnes schválil dotace kraj.

Článek

Krajské zastupitelstvo rozdělilo celkem 20 milionů korun. Příspěvky na pumptrack dostala také města Pacov a Moravské Budějovice. Jsou to sportoviště s terénními nerovnostmi, kde jezdci na kole místo šlapání používají jako hnací sílu „pumpování“, tedy pohyb nahoru a dolů.

Polná dostane na stavbu pumptrackové dráhy s celkovou plochou 1400 metrů čtverečních od kraje 1,5 milionu korun. „Jsme připraveni k tomu přidat dalších 1,5 milionu,“ řekl starosta Jindřich Skočdopole (nestraník). Následovat bude výběrové řízení na firmu, která dráhu postaví. Pokud postup schválí koncem června zastupitelé, mohl by být nový areál s asfaltovým povrchem budovaný na podzim.

K Peklu lidé chodí i mimo letní sezonu. Do tamního rekreačního areálu přidalo město tento měsíc nafukovací trampolíny pro děti, opravený je minigolf. Lidé si tam podle webu mohou půjčit i sportovní vybavení, včetně lodiček a šlapadel. Přípravy na stavbu letního koupaliště u Pekla ale radnice před dvěma lety zastavila. Starosta dnes řekl, že k tomuto záměru se zatím město vracet nebude, kvůli nynější ekonomické situaci a vzhledem k jiným prioritám, jako je nástavba a přístavba základní školy.

V letošním krajském dotačním programu Cyklodoprava a cykloturistika uspěla pětitisícová Polná se třemi žádostmi. Kromě příspěvku na pumptrack dostane 390 tisíc korun na studii, která prověří možnosti cyklistického propojení na Dobronín a Jihlavu, včetně možnosti přestavby nevyužívané železnice mezi Polnou a Dobronínem na cyklostezku. Uvedl to Tomáš Obořil z městského úřadu. Dalších 403 tisíc korun od kraje dostane Polná na opravu části cyklotrasy, která vede po cestě z Polné na Věžničku.

Reklama

Související témata:

Doporučované