Hlavní obsah

Třebíčský festival Zámostí se po covidové pauze vrací. Bude od 3. června

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Třebíčský kulturní festival Zámostí, který se v uplynulých dvou letech nekonal kvůli pandemii covidu-19, bude letos v tradičním termínu na začátku června. Bude to jeho 24. ročník připravovaný původně na rok 2020.

Článek

Jeho součástí bude znovu i Zámostí v modrém, kdy se kulturní program rozšíří i do třebíčské židovské čtvrti. ČTK o tom za organizátory informoval Tadeáš Mahel. První koncerty dvoudenního festivalu budou v pátek 3. června.

Podle pořadatelů je návrat k festivalu po vynucené pauze specifický. „Jestli jsme uvažovali, že Zámostí z pohodlnosti neuděláme? Ani náhodou! Chceme se podílet na tom, aby se kultura zase stala součástí života každého člověka. A hlavně, Zámostí je pro nás srdcovka,“ řekl jeden z pořadatelů David Šťastný.

Festival se bude opět konat v prostoru mezi třebíčským zámkem a řekou Jihlavou. Mezi účinkujícími budou kapely J.A.R., Tata Bojs, Sto zvířat nebo Vltava. „Třebíčskou hudební scénu pak reprezentují Kucharski, Hlaváč & Co. či Jezerel,“ uvedl Mahel.

Zámostí v modrém volně přístupnou hudbou a světelnými efekty originálním způsobem oživuje židovskou čtvrť, která je nedaleko místa konání festivalu. Přímo v židovské čtvrti se před lety konal první ročník festivalu. Jeho součástí je tradičně také výstava. Letos se otevře ve středu 25. května v restaruaci Kocour.

Festival v minulosti navštívilo vždy několik tisíc lidí, vstupenky na celý program vyjdou nyní na 850 korun, na místě budou o stokorunu dražší. Jsou dostupné on-line i na několika prodejních místech. Bližší informace o festivalu jsou na webu.

Reklama

Doporučované