Hlavní obsah

Úpravy ve Starém Pelhřimově zřejmě dopravu omezí až v srpnu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pelhřimov investuje do zklidnění dopravy v části Starý Pelhřimov asi 26 milionů korun (s DPH). Součástí dlouho připravované investice na silnici I/19 jsou i opravy inženýrských sítí.

Článek

Dopravní omezení začnou zřejmě až v druhé polovině letních prázdnin. ČTK to dnes řekl místostarosta města Josef Koch a vedoucí investičního odboru města Tomáš Petera. Práce jsou naplánované do konce června příštího roku.

„Cílem města je udělat akce tak, aby se udělaly komplexně, aby se k nim nemuselo vracet, předělávat je. Záměr zklidnění dopravy ve Starém Pelhřimově je starý, myslím si, pět let. Teprve teď je ten okamžik, kdy by se mohl uvést do života,“ řekl Koch.

Na hlavním tahu vzniknou ostrůvky, kvůli kterým budou muset řidiči zpomalit a vybočit z jízdní dráhy. Budou se dělat nové chodníky, autobusové zastávky i osvětlení, opravovat kanalizace i vodovod, pokládat optické sítě. Souvisí s tím i přeložky sítí. „Je tam toho hodně a zkoordinovat všechny síťaře bude docela náročné,“ řekl Petera.

Po dnešní poradě správců sítí, vlastníka silnice, zástupců města i zhotovitele je podle něho dohodnuté, že práce začnou zřejmě začátkem července. Dodavatel čeká na objednaný materiál. Pracovat se bude jen za částečných uzavírek. „Počítá se samozřejmě se semafory, ale hned od července by to asi nebylo. Pravděpodobně by semafory začaly fungovat někdy od srpna,“ řekl Petera. Na kanalizaci a inženýrských sítích se podle něho bude zatím pracovat mimo komunikaci, v chodnících nebo pásech zeleně.

Starý Pelhřimov je jednou z 23 místních částí Pelhřimova, prochází jím hlavní tah směrem na jihočeský Tábor.

Reklama

Doporučované