Hlavní obsah

V Jihlavě otevře akvapark venkovní část v půli června, vstupné stoupne o pětinu

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jihlavský akvapark Vodní ráj se chystá zahájit letní sezonu 11. června. Pracovníci u venkovních bazénů zatím spravují obklady a dlažbu, vymění také dvě skluzavky. V součtu to bude stát okolo jednoho milionu korun.

Článek

Vstupné na koupaliště stoupne o pětinu, je to způsobené hlavně zvýšením cen energií a dodávek tepla. Ceník zveřejňuje firma na webu.

V jihlavském akvaparku vyjdou opravy venkovní části po zimě asi na půl milionu korun, zhruba stejně bude stát výměna skluzavek. „Akvapark chystáme na sezonu díky dobrému počasí už od dubna,“ řekl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek.

Ve venkovní části Vodního ráje jsou čtyři bazény s ohřívanou vodou. Minulé léto si tam zaplatilo vstup 18 600 návštěvníků, kvůli špatnému počasí bylo 30 dní zavřeno. V roce 2019, před epidemií koronaviru, tam přišlo 37 400 lidí.

Jihlava se chystá lidem zpříjemnit koupání v rybnících. Dřevěné molo nechá osadit na půlhektarovém městském rybníku Za Prádelnou, nejblíž k němu mají lidé z části města Horní Kosov. Zastupitelé na molo v úterý uvolnili 350.000 korun. „Ten rybník nemá přirozenou pláž, má břehy příkré, takže se tam těžko leze do vody,“ řekl před hlasováním náměstek primátorky Martin Laštovička (KDU-ČSL).

Následovat bude výběrové řízení na pořízení mola. Mluvčí radnice Radovan Daněk ČTK sdělil, že by z uvolněné částky mohly zbýt peníze i na další molo, které by město chtělo umístit na rybník Borovinka. „Který je také vhodný ke koupání a navíc je plavci využíván celoročně, protože se tam i v mrazech pravidelně scházejí otužilci,“ uvedl. Borovinka má rozlohu okolo 2,5 hektaru.

Vstupné se kvůli růstu nákladů zvyšuje i jinde v kraji. Městská příspěvková organizace Sportis ve Žďáru nad Sázavou zvedne platby u všech sportovišť od července, u vodního relaxačního centra asi o desetinu. Starosta Martin Mrkos (Žďár-živé město) uvedl, že náklady na energie se organizaci v letošním prvním čtvrtletí zvýšily o 42 procent.

Reklama

Doporučované