Hlavní obsah

V Moravských Budějovicích začne rekonstrukce náměstí Svobody a okolních ulic

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Moravských Budějovicích začne v pondělí půlroční rekonstrukce technické infrastruktury na náměstí Svobody. Na zakázce za 80 milionů korun se podílí několik objednatelů, i svazek Vodovody a kanalizace, který uhradí 36 milionů.

Článek

Rekonstrukce znemožní vjezd a parkování v několika ulicích.

Starosta asi sedmitisícového města Vlastimil Bařinka (Sdružení občanů M. Budějovic) už dřív ČTK řekl, že se bude pracovat také v Janáčkově, Březinově, Jiráskově a Gymnazijní ulici. Díky rekonstrukci budou v ulicích nové vozovky i chodníky a také 25 nových parkovacích míst. Součástí rekonstrukce je záchranný archeologický výzkum, který zajistí Muzeum Vysočiny Jihlava.

Město lidem z uzavřených ulic umožní, aby bezplatně parkovali na náměstí Míru a Purcnerově ulici. Uvedlo to na svém webu. Musejí si ale na městském úřadu vyzvednout parkovací kartu. „Vlastníku nemovitosti nebo nájemci, právnické osobě či fyzické osobě, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti, bude vydána jedna nepřenosná parkovací karta na registrační značku motorového vozidla pro bezplatné parkování,“ informovala radnice.

Další možnosti bezplatného parkování ve městě jsou na novém parkovišti u vlakového nádraží, městském parkovišti u obchodního domu Billa, u koupaliště nebo u zimního stadionu.

Moravské Budějovice mají letos schválený rozpočet je přes 217 milionů korun, rekonstrukce náměstí a jeho okolí patří k největším investicím. Město v rozpočtu počítá také s budování inženýrských sítí pro nové stavební pozemky za 2,5 milionu korun nebo s rekonstrukcí veřejného osvětlení za asi dva miliony korun.

Reklama

Doporučované