Hlavní obsah

Baťovskou éru města Zlína připomene v sobotu akce Zlatá třicátá

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Do období velkého rozmachu Zlína se v sobotu vrátí návštěvníci akce nazvané Zlatá třicátá. Konat se bude v okolí zlínského zámku. Baťovskou éru připomenou dobové módní přehlídky, taneční vystoupení, historický bicykl i koncerty.

Článek

Nebude chybět Tomáš Baťa, kterého ztvární herec zlínského divadla. Program patří k festivalu Dny Baťa, který je součástí oslav 700 let od první písemné zmínky o městě.

„Odpolednem nás provede vizionář Tomáš Baťa se svou manželkou Marií v podání herců z Městského divadla Zlín. Během dne se na pódiu vystřídají kapely F-Dur Jazzband, Swing Shower i Jazzbook a do třicátých let nás přenese módní přehlídka spolku Dantes a taneční vystoupení studia Starlight,“ uvedla ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová. Vstup na akci je zdarma.

U zámku bude také připravena půjčovna kostýmů pro návštěvníky, výstava historických hraček, ukázka kovářského řemesla či kreativní dílny. „Návštěvníci budou mít možnost na místě zakoupit nebo si sami vyrazit pamětní minci s jedinečným designem navrženým k výročí města,“ uvedla Kubáčová. Na minci je z jedné strany zlínský znak, na druhé Eliška Rejčka, která před 700 lety zakoupila město a kupní smlouva se stala první písemnou zmínkou o Zlíně.

Reklama

Související témata:

Doporučované