Hlavní obsah

Bystřice pod Hostýnem připravuje rekonstrukci Palackého ulice

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku připravuje na letošek rekonstrukci Palackého ulice. Plánované úpravy se týkají úseku mezi křižovatkami s ulicí 6. května a Nádražní ulicí.

Článek

Práce zahrnují opravu místní komunikace, chodníků a parkovacích míst. Počítá se i s úpravami zeleně.

Odhadované náklady se podle něj pohybují okolo 11 až 12 milionů korun, část z nich by město rádo pokrylo dotací z ministerstva pro místní rozvoj. Radnice část Palackého ulice opravila už dříve. „Pokračujeme v tom duchu, jak jsme pracovali v první fázi. A to je chodníky, zeleň, komunikace, parkovací místa, jak souběžná, tak kolmá. Předpokládáme, že by tam mělo dojít i k navýšení počtu parkovacích míst, protože potřeba samozřejmě je čím dál tím větší,“ řekl starosta Zdeněk Pánek (nestr., zvolen za STAN).

Úsek Palackého ulice mezi křižovatkami s Rusavskou a ulicí 6. května zrekonstruovalo město v roce 2016. Cena přesáhla pět milionů korun. Podle starosty se však tehdy budovalo méně parkovacích míst, než je v plánu nyní. Letos se navíc budou dělat z dlažby, která umožňuje vsakování vody, což podle Pánka náklady dále zvyšuje.

Reklama

Doporučované