Hlavní obsah

Festival Masters of Rock ve Vizovicích bude vyprodaný, věří pořadatelé

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Festival Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku bude vyprodaný. Zbývá prodat poslední stovky vstupenek, řekl ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Článek

Původně se měl 18. ročník přehlídky metalové a rockové muziky uskutečnit v roce 2020, kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru jej však organizátoři dvakrát přeložili. V areálu vizovické likérky se uskuteční od 7. do 10. července.

„Téměř všichni, kteří si koupili vstupenky už před dvěma lety, si je schovali a těší se na akci. Nikdo je prakticky nevracel. Platí to, že letošní Masters of Rock bude zcela určitě vyprodaný. Do prodeje zbývá posledních pár stovek lístků,“ uvedl Daron. Pořadatelé podle něj opět očekávají přes 20 000 návštěvníků.

Mezi hlavní potvrzené hvězdy festivalu patří legendární britská metalová kapela Judas Priest, finští symfoničtí metalisté Nightwish nebo švédská skupina Amon Amarth, která hraje melodický death metal. Kromě desítek zahraničích interpretů na přehlídku pravidelně přijíždějí také fanoušci z desítek zemí. Seznam kapel se ve srovnání s potvrzenou sestavou na rok 2020 měnil jen minimálně. „Program bude zveřejněný velmi brzy, asi na přelomu března a dubna,“ řekl Daron.

Technická příprava hudebních festivalů je podle něj obtížnější než dříve. Na letní měsíce se nakumulovalo obrovské množství akcí, vinou pandemie nastala také částečná destrukce některých složek hudebního průmyslu. Kvůli omezení festivalů a koncertů jej opustila řada lidí, kteří našli práci v jiných oblastech. „Na některé termíny chybějí v celé Evropě profesionální stavěči pódií, zvukaři, osvětlovači,“ uvedl Daron. Pořádání Masters of Rock to však podle něj neohrozí.

Dvakrát museli pořadatelé přesouvat také rodinný festival Holešovská Regata v Holešově na Kroměřížsku, který každoročně navštěvují tisíce lidí. Do holešovské zámecké zahrady se vrátí 17. a 18. června. Jeho desátý ročník nabídne koncerty kapel Čechomor, Support Lesbiens, No Name nebo Mňága a Žďorp, vystoupí i Vojtěch Dyk a B-Side Band a další. Tradiční součástí přehlídky je také soutěž roztodivných plavidel a přejezd lávky nad vodou na bicyklech.

Odklad se loni a předloni týkal také tradičního festivalu Vizovické Trnkobraní. V areálu vizovické likérky se jeho 53. ročník uskuteční od 19. do 20. srpna. Počet prodaných lístků a očekávanou návštěvu odmítl Michal Šesták z pořádající agentury Nedomysleno na dotaz ČTK komentovat. Součástí přehlídky je proslulá soutěž v pojídání švestkových knedlíků, na festivalu zahrají například skupiny Tři sestry, Chinaski, Harlej, Mirai nebo písničkář Tomáš Klus. Kompletní sestavu kapel a program festivalu by měli organizátoři zveřejnit na jaře.

Reklama

Doporučované