Hlavní obsah

Gastrofestival v Uherském Brodě láká na krokodýlí a pštrosí maso nebo žabí stehýnka

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pátý ročník Gastro Brod Festivalu se uskuteční v sobotu na louce za Muzeem Jana Amose Komenského v Uherském Brodě. V nabídce budou speciality z egyptské, kanadské nebo italské kuchyně, chybět však nebudou ani domácí speciality.

Článek

Organizátoři připravují také doprovodný program s hudbou, divadlem nebo vystoupením šermířů.

Ze sladkých pokrmů bude možné ochutnat na festivalu, který se bude konat od 10:00 do 19:00, například trdelníky, bublinkové vafle, kozí zmrzlinu a frgály. „Upozornit bychom chtěli také na GULE food truck s neobvyklou nabídkou tvarohových koblížků. GULE totiž znamená Gastronomie Umožňující Lidem Existovat. Jedná se o sociální podnik zaměstnávající lidi se znevýhodněním. V (Uherském) Brodě budou vůbec poprvé,“ uvedl Lukáš Lauman z pořádající Backstage agency. Připraven bude podle pořadatelů i bohatý výběr nápojů.

Příznivce starých aut může zaujmout food truck Kávia, který bude ze staré malované Avie nabízet kávu a domácí koláče.

Od 11:00 začne na pódiu doprovodný program. S kuchařskou show se dvakrát představí Jiří Král, hudební zábavu obstarají Honza Grebík, Vladimír Walda Nerušil a skupiny Nohow a Scarlet Rose. „Odehrají se také dvě představení Divadla Brod,“ uvedla Markéta Gajdůšková z uherskobrodské radnice. Především děti se mohou těšit na festivalové hry, aktivity se skauty a vystoupení šermířského klubu. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Doporučované