Hlavní obsah

Gulášfest ve Valašském Meziříčí nabídne více než 30 druhů gulášů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Více než 30 druhů gulášů nabídne 19. ročník Gulášfestu ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Na své si přijdou také vegetariáni, několik druhů gulášů bude bez masa.

Článek

Akci oživí soutěže o největšího jedlíka a o nejlepší guláš. Návštěvníkům také zahraje několik hudebních skupin. Gulášfest se bude konat od čtvrtka 14. července do soboty 16. července na letním stadionu, sdělil dnes ČTK mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.

První návštěvníci budou moci guláše ochutnat ve čtvrtek od 10:00. „Kromě klasického hovězího a vepřového guláše zavoní také guláš jelení, srnčí, daňčí, kančí, segedínský, rančerský, zabijačkový, mexický, jemný kuřecí či guláš telecí. Ani vegetariáni nepřijdou zkrátka, připraven bude i guláš fazolový, sójový či hříbkový,“ uvedl šéfkuchař festivalu Petr Zahradníček.

Pro účastníky akce pořadatelé přichystají dvě tradiční soutěže. V pátek se v 18:00 utkají dobrovolníci z řad publika v pojídání guláše na čas. O den později, taktéž v 18:00, je na programu vyhlášení soutěže o nejlepší valašskomeziříčský guláš. Do soutěže se budou moci přihlásit amatérští i profesionální kuchaři z města a okolí.

O zábavu se postarají dvě desítky kapel a hudebních interpretů. Kromě místních skupin se představí například Xindl X, Pokáč, Iné kafe, Martin Harich nebo Reflexy. Především pro děti bude připraven lunapark. Kompletní program je zveřejněn na webových stránkách festivalu.

Vstupné na všechny tři festivalové dny přijde na 250 korun, děti do 120 centimetrů mají vstup zdarma. V případě nepříznivého počasí plánují pořadatelé areál zastřešit pomocí velkokapacitních stanů.

Reklama

Doporučované