Hlavní obsah

Holešov propaguje nový hudební klip. Město jej uvedlo ke svému 700. výročí

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Holešov na Kroměřížsku propaguje nový hudební klip. Představuje pamětihodnosti města i významné osobnosti historie.

Článek

Klip Holešov zveřejnil při příležitosti 700. výročí první písemné zmínky o městě, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Hana Helsnerová. Na vzniku klipu se podílel kolektiv lidí, kteří pocházejí z regionu, a jejich přátelé.

Hudbu složil a o produkci se postaral hudebník a dirigent Hanz Sedlář, který je i bubeníkem kapely Janka Ledeckého. Zpívají muzikálová zpěvačka Tereza Navrátilová a muzikant a moderátor Ondřej Blaho. „S velkou úctou k historickému odkazu jsme velmi rádi, že Holešov je stále velmi kulturním městem plným hudby, jsme šťastní, že ctíme tradice, že se setkáváme při regionálních akcích s nadregionálním přesahem. Osobnost rabína Šacha nebo třeba bikemaraton Drásal jsou toho zářným důkazem. A právě o tom tato píseň je,“ uvedli tvůrci.

Jednotlivé záběry se soustředí především na holešovský zámek a zámeckou zahradu, ale také na židovský hřbitov, kostel svaté Anny se stejnojmenným náměstím nebo na náměstí Dr. E. Beneše. Klip připomíná i několik osobností, které se výrazně zapsaly do historie města. Neopomíjí ani kulturní a sportovní akce, které se v Holešově pravidelně konají.

Na vzniku klipu se dále podílela violoncellistka Iris Moris, kytarista a skladatel David Uher, na baskytaru zahrál Marek Marian Leždík z kapely Support Lesbiens. Kameru a střih zajistil Petr Šiška. Klip lze zhlédnout na webových stránkách místní televize nebo na youtubovém kanále města Holešova.

Reklama

Doporučované