Hlavní obsah

Kroměřížská radnice půjčila České poště nebytové prostory na náměstí Míru

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice půjčila České poště nebytové prostory v budově na náměstí Míru. Pošta v objektu vybuduje moderní pobočku, která bude odpovídat nejnovějšímu designu provozoven České pošty v České republice.

Článek

„Zajištění základních služeb včetně pošty je prioritou vedení radnice, proto dohodu s Českou poštou podporuji,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Česká pošta investuje do úprav prostor v prvním nadzemním podlaží budovy téměř pět milionů korun. „Investice města jako půjčitele činila asi 3,5 milionu korun. Vzhledem k tomu, že Česká pošta investuje do nebytových prostor, které jsou ve vlastnictví města Kroměříže, město jí tyto prostory vypůjčí do 15. května 2030 bezplatně,“ uvedla vedoucí právního odboru radnice Ladislava Žiaková. Smlouva může být následně prodloužena o další dva roky.

Pošta již prostory převzala. Otevření pobočky na náměstí Míru plánuje podle Žiakové na podzim. „Česká pošta v Kroměříži loni uzavřela pobočku na Velkém náměstí. Měla by ji nahradit právě nová pobočka na náměstí Míru, kde by kromě haly s přepážkami měl být také sklad balíků i tiskopisů, jednací místo a také zázemí pro personál pobočky. Město pro zmíněné prostory nemá jiné využití, na opakovanou nabídku na pronájem totiž dříve nikdo nereagoval,“ uvedl mluvčí radnice Jan Vondrášek. V objektu dříve byla restaurace Slavia.

Reklama

Doporučované