Hlavní obsah

Nový bazén na koupališti ve Valašském Meziříčí by se měl otevřít v červnu

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Práce, jejichž součástí je i rekonstrukce hlavního vstupu na koupaliště, si vyžádaly 60 milionů korun bez DPH, sdělil dnes ČTK mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.

Článek

Práce na koupališti, které provozuje městská společnost ST Servis, začaly loni v září. Město pro nový bazén využilo jámu po starém plaveckém bazénu. „Rozhodli jsme se vyhovět přání našich občanů a koupaliště rozšířit. Ročně sem v průměru zavítá 30 000 návštěvníků, a postupně jsme tak naráželi na kapacitní možnosti areálu,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Město počítá s tím, že pokud nebudou neočekávané komplikace, bazén by se návštěvníkům mohl otevřít v červnu. „Aktuálně čekáme na vydání kolaudačního rozhodnutí. Poté už nebude nic bránit tomu, aby zde koupací sezona začala naplno,“ uvedl starosta. „Vyžití zde najde nejen mládež, ale v relaxační zóně také starší generace. Nová nerezová vana má hloubku 1,2 metru a plochu krásných 800 metrů čtverečních. Velkou výhodou je tepelná přípojka pro ohřev vody v bazénu,“ uvedl Stržínek. Součástí bazénu je i šestnáctimetrová skluzavka a tobogán dlouhý 75 metrů, nechybí lehátka a sedátka s perličkovou koupelí.

„Díky novému bazénu se zvýší kapacita bazénů ze současných 320 na 580 osob a denní kapacita celého areálu z původních 1600 na 2300 návštěvníků. Počítáme i s tím, že tepelná přípojka přispěje k prodloužení koupací sezony,“ uvedla jednatelka ST Servisu Miroslava Wrzecká. Na koupališti je také plavecký bazén s šesti drahami, rekreační bazén a dětské brouzdaliště.

Reklama

Doporučované