Hlavní obsah

O stavební pozemky v Juřince zatím nikdo zájem neprojevil, prodej pokračuje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

O pozemky ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku zatím nikdo zájem neprojevil. Město proto pokračuje v jejich prodeji. Nabízí 21 stavebních pozemků, minimální kupní cena pro elektronickou aukci činí 2300 korun za metr čtvereční

Článek

Podpora bydlení je podle starosty Roberta Stržínka (ANO) dlouhodobým cílem města. „Letos jsme tak začali s budováním technické infrastruktury, mimo jiné kanalizace, vodovodu či komunikací, pro 21 rodinných domů v Juřince. Infrastruktura by měla být zkolaudována do konce roku 2023,“ uvedl Stržínek.

Radnice zároveň nabídla pozemky k prodeji za minimální cenu 2300 korun za metr čtvereční. Jejich prodej by městu měl pokrýt náklady na vybudování infrastruktury, které činí bezmála 27 milionů korun bez DPH. „Do prvního kola se bohužel žádný zájemce nepřihlásil, což je vcelku pochopitelné s ohledem na vypuknutí války na Ukrajině. Rozhodli jsme se proto termín pro podávání přihlášek do elektronické aukce prodloužit do 15. června. Zájemci tak mají ideální příležitost vybrat si pozemek, který se jim bude nejvíce líbit a koupit jej za minimální nabídkovou cenu,“ uvedl Stržínek.

Všechny podmínky naleznou kupci na webových stránkách města. Stavební parcely jsou k dispozici jen fyzickým osobám a uchazeč může koupit pouze jeden pozemek. V lokalitě lze stavět rodinné domy o jednom či dvou nadzemních podlažích s podkrovím a sedlovou nebo pultovou střechou, případně jednopodlažní a dvojpodlažní domy s rovnou střechou řešenou jako vegetační.

Reklama

Doporučované