Hlavní obsah

Pořadatelé zlínského filmového festivalu pro děti a mládež hledají dobrovolníky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pořadatelé zlínského filmového festivalu pro děti a mládež hledají dobrovolníky, kteří pomohou se zajištěním různých aktivit.

Článek

Potřebují jich zhruba 150, další stovka dobrovolníků je třeba při festivalovém půlmaratonu, řekla dnes ČTK mluvčí festivalu Kateřina Martykánová. Festival se letos uskuteční 62. rokem, a to od 26. května do 1. června. Zlínský festival je nejstarší a největší svého druhu na světě.

„Po dvou letech se letos konečně festival přesunul do původního květnového termínu a věříme, že i pro zájemce z řad dobrovolníků bude tento termín příznivější. Přesto je pro nás zajištění 150 dobrovolníků složité,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová. Loni byl festival kvůli epidemii koronaviru rozdělený na dvě části, jarní byla v on-line prostředí, na podzim se konala druhá část, kdy již byli návštěvníci v kinech. Předloni byl festival kvůli epidemii netradičně v září.

Členy dobrovolnického týmu mohou být lidé starší 15 let. „Práce je rozmanitá a pro každou věkovou kategorii se najde během festivalu uplatnění. Ti, kteří se stanou dobrovolníky, získají příspěvek na jídlo a pití na celý den, vstupenky na filmová představení a do letního kina, festivalové tričko a řadu dalších odměn od partnerů festivalu. A stejně jako v minulých letech se také mohou těšit na snídaně, při kterých se setkávají s některou z festivalových hvězd,“ uvedla mluvčí. U další stovky lidí, kteří budou zajišťovat organizaci půlmaratonu, je třeba, aby byli starší 18 let, kvůli řízení dopravy.

Přestože se každý rok na festival vracelo asi 60 až 70 procent dobrovolníků z předchozích let, sestavit stabilní dobrovolnický tým je náročné. „Důvodem přerušení nebo ukončení spolupráce je většinou přechod na střední nebo vysokou školu, stěhování za studiem do jiného města nebo nástup do zaměstnání,“ uvedla Záhorová. „Máme ale spoustu dobrovolníků, kteří pracují a pomáhají ve volném čase nebo si berou v práci dovolenou. Za to jsme jim nesmírně vděční a všem patří velký dík,“ uvedla ředitelka. Dobrovolníci se mohou hlásit na webu festivalu.

Reklama

Doporučované