Hlavní obsah

Prvním letošním dítětem narozeným ve Zlínském kraji je chlapec Hugo

Foto: Natalia Deriabina, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích ve Zlínském kraji je Hugo. Na svět přišel v porodnici ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku v 02:36.

Článek

První dítě roku 2022 ve Zlínském kraji po porodu vážilo 3430 gramů. „Chlapec je druhým dítětem matky, která je z Hranic na Přerovsku,“ řekl mluvčí valašskomeziříčské nemocnice Adam Knesl.

V Uherskohradišťské nemocnici je prvním dítětem letošního roku děvče, které se narodilo v 04:02, sdělila mluvčí nemocnice Lucie Sedláčková. „Zdravá holčička dostala jméno Karolína,“ uvedla mluvčí. Dívka podle ní váží 2680 gramů, doma v Halenkovicích na Zlínsku na ni čeká starší bratr.

Také v porodnici Vsetínské nemocnice je letos prvním dítětem Karolína. „Po porodu vážila rovná tři kila,“ řekla ČTK mluvčí nemocnice Lenka Plačková. Dítě se matce ze Vsetína narodilo v 06:28. Druhé dítě nového roku přišlo v nemocnici ve Vsetíně na svět v 07:01, chlapce rodiče pojmenovali Viktor.

V porodnici Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně je prvním dítětem roku 2022 chlapec Tomáš, narodil se v 07:29. Po porodu vážil podle mluvčí nemocnice Renáty Večerkové 3130 gramů, jeho matka je z Bařic-Velkých Těšan na Kroměřížsku.

V porodnici Kroměřížské nemocnice zatím na prvního letošního novorozence čekají.

Loni bylo prvním dítětem narozeným v nemocnicích ve Zlínském kraji děvče Ela. Na svět přišla na Nový rok v 02:05 v porodnici Kroměřížské nemocnice. Při porodu vážila 3360 gramů.

Reklama

Související témata:

Doporučované