Hlavní obsah

Relaxační zóna v Kroměříži nabídne prostor začínajícím hudebníkům

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Program relaxační zóny v centru Kroměříže oživí soutěž amatérských skupin a hudebníků. Na Velkém náměstí se budou představovat ve středu. Posluchači je pak ohodnotí. Vítězové soutěže nazvané R – faktor Kroměříže získají ceny.

Článek

Město nikterak neomezuje žánry. „Je to příležitost pro každého, kdo zatím hraje jen v garážích či jiných zkušebnách, aby se předvedl před publikem,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

K účasti v soutěži je nutné se předem přihlásit na e-mailové adrese marcela.nehodova@mestokm.cz. Na ní zájemci získají i podrobnější informace. Vítězného interpreta určí hlasování diváků na facebooku relaxační zóny. „Kromě věcné ceny v podobě částky 5000 korun se vítězná skupina či umělec může těšit také na vystoupení na některé z akcí města,“ uvedla Marcela Nehodová z kroměřížské radnice.

Relaxační zóna bude na Velkém náměstí otevřena od 29. června do konce letních prázdnin. „Provozovatel bude stejný jako v minulých letech, radní schválili nabídku Piano Clubu Martina Heinze. Hlavním smyslem zóny je oživit centrální plochu Velkého náměstí během hlavní sezony a vytvořit zde příjemné zázemí pro místní i turisty,“ uvedl mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Kroměřížská radnice relaxační zónu na Velkém náměstí provozovala již čtyřikrát. Kromě posezení a oddechu nabízí také kulturní a sportovní akce, dílničky pro děti i dospělé, na kterých se podílejí kluby, taneční skupiny a spolky.

Reklama

Související témata:

Doporučované