Hlavní obsah

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal zasněžovat sjezdovky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal zasněžovat sjezdovky. Vlekaři využívají toho, že teploty konečně dlouhodobě klesly pod nulu, a připravují sjezdovky na lyžařskou sezonu, přestože její podoba je zatím nejistá

Článek

„Ať už budou podmínky provozu lyžařských středisek jakékoli, chceme být na sezonu připraveni. Díky technickému sněhu si vytvoříme kvalitní základ sjezdovek. V dalších dnech by navíc podle předpovědi počasí mělo konečně přijít i první sněžení,“ uvedla mluvčí areálu Martina Žáčková. Termín zahájení provozu sjezdovek zatím není známý. Ostatní hlavní střediska v kraji zatím podle jejich webových stránek zasněžovat nezačala.

Ski areál Razula provozuje dvě sjezdovky s lyžařskou školou, při dostatku přírodního sněhu bývá v provozu také snowtubing. Jako první se tradičně před Vánoci otevírá rodinná sjezdovka Horal, později bývá otevřena hlavní, kilometrová sjezdovka Razula.

Ceny skipasů se na Razule letos zvýší kvůli rostoucím provozním nákladům. „Ceníky ještě dolaďujeme, situaci nám totiž na poslední chvíli zkomplikoval růst cen elektřiny. Půjde o zdražení v řádu procent a dotkne se jak skipasů, tak i služeb lyžařské školy či půjčovny,“ uvedla Žáčková.

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy, který ve Velkých Karlovicích provozuje také hotely. Termíny se v nich plní. „Doba je sice nejistá a nevíme, co bude, ale mnozí hosté chtějí mít jistotu alespoň předběžné rezervace. Očekáváme, že stejně jako loni dá řada lidí přednost zimní dovolené na českých a moravských horách. Proto také například posilujeme personál lyžařské školy, abychom zvládli zvýšený zájem. V současné době máme již obsazené také silvestrovské pobyty a zbývají poslední volné pokoje na Vánoce,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Reklama

Doporučované