Hlavní obsah

Spojů MHD ve Zlíně a Otrokovicích v období na přelomu roku ubude

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) omezí na vánoční svátky a v závěru letošního a na začátku příštího roku provoz.

Článek

V některé dny budou trolejbusy a autobusy městské hromadné dopravy (MHD) ve zlínské aglomeraci jezdit v prázdninovém rozsahu, případně podle jízdních řádů pro víkendy a svátky. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Odřeknutím některých spojů společnost každoročně reaguje na situaci, kdy mají žáci a studenti v závěru kalendářního roku prázdniny a mnoho zaměstnanců čerpá dovolenou. V souvislosti s tím se snižuje poptávka po využívání MHD. Řádnou dovolenou si o Vánocích vybírají i někteří řidiči. „Nebudou však chybět časné ranní spoje, aby se lidé, kteří musí pracovat, dostali do zaměstnání včas,“ uvedl Cekota.

Vinou nákazy koronavirem, karantén a čerpání takzvaného ošetřovného se podle něj nyní podnik potýká s nedostatkem řidičů. „Situace je složitá, řidičů není nazbyt, nicméně provoz se daří zajišťovat v plném rozsahu. Žádné spoje se neruší. Chybějící řidiče se firma snaží nahrazovat pomocí brigádníků, různých externistů, případně jezdí zaměstnanci z úseku údržby, kteří mají oprávnění řídit vozidla MHD,“ řekl dnes ČTK mluvčí.

Ve čtvrtek 23. prosince bude platit jízdní řád pro pracovní dny bez školních spojů. Na Štědrý den budou autobusy a trolejbusy jezdit podle jízdních řádů pro neděle s večerním omezením, stejně tak na silvestra. V sobotu 25. a v neděli 26. prosince pojedou vozy DSZO podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky, stejně tomu bude i v sobotu 1. a v neděli 2. ledna.

V pracovních dnech mezi Vánocemi a silvestrem platí jízdní řády pro soboty, neděle a svátky. „Ve dnech 27. až 31. prosince budou nad rámec pravidelných jízdních řádů pro soboty, neděle, svátky vypravovány na některých linkách posilové ranní spoje,“ uvedl Cekota. Od pondělí 3. ledna pojedou vozy MHD v běžném provozu pro pracovní dny bez omezení. Podrobné informace o všech změnách jsou k dispozici na webových stránkách dopravce.

Reklama

Doporučované