Hlavní obsah

Úpravy na sídlišti v Bystřici pod Hostýnem přijdou na desítky milionů korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku plánuje úpravy na sídlišti, přijdou na desítky milionů korun. Město připravuje rekonstrukci silnic a chodníků, budování parkovacích míst, osazení nového mobiliáře i obměnu zeleně.

Článek

Práce jsou rozděleny do devíti etap, odhadované náklady se pohybují mezi 90 až 100 miliony korun.

Na sídlišti podle něj žije zhruba třetina z 8000 obyvatel města. Práce by měly začít příští rok na jaře v ulici U Mlékárny. „Projektová dokumentace a stavební povolení je zajištěno. Revitalizace počítá s rekonstrukcí místní komunikace od křižovatky s Meziříčskou ulicí po ulici Bělidla, dále s rekonstrukcí chodníků včetně úprav navazujícího veřejného prostranství. Součástí jsou parkovací místa a i městský mobiliář, lavičky, stojany na kola,“ uvedl starosta Zdeněk Pánek (nestr., zvolen za STAN).

Počítá se také s osazením nových nádob na odpad nebo obměnou zeleně. Práce potrvají do podzimních měsíců. Předpokládané náklady na první etapu se podle starosty pohybují okolo deseti milionů korun, až polovinu této částky by mohla pokrýt dotace, o kterou město chce zažádat.

Další etapy revitalizace sídliště by měly následovat v příštích letech, každý rok chce radnice zvládnout jednu. „Je to skutečně projekt, který je velký. Byl konzultován s občany, byl projednáván na zastupitelstvu. Myslíme si, že má všeobecnou podporu a že to místo pro život, které sídliště nabízí, bude určitě lepší a pro občany vlídnější a radostnější,“ řekl Pánek.

V minulých letech podle něj město na panelovém sídlišti vybudovalo desítky parkovacích míst. Investovalo také do stavby garáží.

Reklama

Doporučované