Hlavní obsah

V Rožnově pod Radhoštěm začne v pondělí demolice Kina Panorama

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Rožnově pod Radhoštěm začne 7. března demolice Kina Panorama. Trvat bude zhruba měsíc. Po celou dobu prací bude staveniště oploceno, přičemž ovšem budou zachovány průjezdy ke všem rodinným domům a k Základní škole Pod Skalkou.

Článek

Především v ranní špičce bude dopravu koordinovat městská policie. "Jakmile budou demoliční práce hotovy a nepotřebná suť bude odvezena, plynule na to naváže další část, a to hlavní stavba. Následně budou probíhat práce na venkovních prostorech okolo hlavní budovy," uvedl Marek Moll z městského odboru investic. Na místě kina bude víceúčelové kulturní centrum za 330 milionů korun. Jeho stavbu zastupitelé města schválili na konci ledna. V centru být měl být velký sál s kapacitou 340 lidí, malý sál pro 120 lidí, foyer, venkovní scéna a zázemí.

Parkoviště u kina nebude možné kvůli stavebním pracím využívat. "Z dostupných míst pro parkování v lokalitě kolem Bezručovy ulice je potřeba počítat s většími docházkovými vzdálenostmi," uvedl místostarosta Jiří Melcher (ANO).

Na možné změny v dopravě upozorňuje také městská policie. "Po konzultaci s panem starostou budeme od pondělí 7. března připraveni na zvýšený dohled na přechodech u ZŠ Pod Skalkou. Z důvodů demolice zde může být trochu nepřehlednější situace a hlavně bude omezená možnost zaparkovat při vysazování dětí v bezprostřední blízkosti kina. Budeme tedy zde hlavně v ranních špičkách dohlížet na bezpečný provoz a pomáhat s řešením případných komplikací," uvedl ředitel rožnovské městské policie Aleš Pilař.

Reklama

Doporučované