Hlavní obsah

V srpnu by měla začít rekonstrukce vlakového nádraží v Rožnově pod Radhoštěm

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nádražní budova v Rožnově pod Radhoštěm se dočká nové podoby, stejně jako kolejiště. Předpokládané náklady jsou podle Správy železnic, která již vyhlásila soutěž na zhotovitele rekonstrukce, 236 milionů korun.

Článek

Stavební práce by měly začít letos v srpnu a potrvají do května příštího roku. „Stavba bude zahrnovat nejen rekonstrukci stanice, ale částečně i navazujícího traťového úseku. V Rožnově vzniknou dvě nová nástupiště s nástupní hranou ve výšce 550 milimetrů nad kolejí pro komfortní nástup do moderních nízkopodlažních souprav. Přístup k vlakům bude po přechodu propojeném chodníkem s oběma nástupišti,“ uvedl za Správu železnic ředitel Stavební správy východ Miroslav Bocák.

Nádražní budovu čeká přestavba, změní se vnitřní dispozice. Zvýší se kapacita čekárny, vybudují se prostory pro odbavení cestujících a nové hygienické zařízení pro veřejnost. Do budovy, na veřejné toalety i na nástupiště bude bezbariérový přístup. Na nádraží bude nový mobiliář, vznikne nový přístupový chodník od konce Zemědělské ulice i parkoviště pro celodenní i krátkodobé parkování.

Při rekonstrukci nádražní budovy bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a WC pro cestující v mobilních buňkách. Na nezbytnou dobu bude zřízeno provizorní nástupiště, zavedení náhradní autobusové dopravy se předpokládá v říjnu a listopadu.

„Za město můžu říct, že jsme opravdu velmi rádi, že se tato investiční akce bude konat již v letošním roce a naši občané se po mnoha letech dočkají důstojného prostředí na vlakovém nádraží. Nový kabát nádražní budově jistě prospěje a věřím, že bezbariérové nástupiště bude přínosem pro všechny,“ uvedla místostarostka města Kristýna Kosová (Zdravý Rožnov).

Reklama

Doporučované