Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí by měly vyrůst čtyři bytové domy s 56 byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Čtyři bytové domy s 56 byty by měly vyrůst ve Valašském Meziříčí. Město nabídlo developerům k pozemky o rozloze asi 5000 metrů čtverečních v lokalitě Štěpánov, dostalo čtyři nabídky, vítězem se stal projekt Rezidence Štěpánov.

Článek

V červnu budou zastupitelé města rozhodovat o prodeji pozemků za cenu 3000 korun za metr čtvereční vítěznému investorovi. „Celkem jsme obdrželi čtyři nabídky, které posuzovala odborná skupina. Vítězem se stal projekt Rezidence Štěpánov, jehož největším přínosem je moderní řešení se smyslem pro ekologii a vysokým podílem zeleně. Investor počítá s výstavbou čtyř bytových domů s 56 byty o velikosti 1+kk až 4+kk. Rezidentům by navíc mělo sloužit 62 podzemních parkovacích míst,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Vedení města s městským architektem a zástupci investora představili občanům vítězný projekt. „Při navrhování a volbě nejvhodnějšího urbanistického řešení s cílem zajistit pro jednotlivé byty stejné výhledové i světelné podmínky jsme využili nejmodernější technologii v podobě umělé inteligence. Velký důraz jsme kladli na ekologii. Celková zastavěná plocha činí pouze 1200 metrů čtverečních a dalších 4500 metrů čtverečních včetně střech je věnováno zeleni,“ uvedl autor projektu Rudolf Müller. Po podpisu smlouvy s městem by měly nové bytové domy na Štěpánově stát nejpozději do šesti let.

Projekt hodnotil také valašskomeziříčský městský architekt. „Naším úkolem je dohlížet na úroveň výstavby ve Valašském Meziříčí s důrazem na rozvoj kvality života občanů. Vítězný projekt nabízí moderní a velmi citlivé propojení nové zástavby se stávajícím sídlištěm. S ohledem na velkou pestrost bytových dispozic je také zárukou toho, že by se nemělo primárně jednat o investiční byty, ale nabízí se zde prostor pro bydlení také mladým rodinám,“ uvedla Sara Al-Wahaishi z ateliéru Chybík + Krištof.

Občany, kteří se zúčastnili veřejného představení projektu, zajímalo například parkování a možnost rozšíření kapacit. „V představeném návrhu počítáme s 62 podzemními parkovacími místy primárně pro rezidenty nových bytových domů. S ohledem na diskusi vnímáme potřebu rozšíření jejich počtu. Jelikož nám to prostorové možnosti dovolují, můžeme se bavit o vzniku dalších až 30 parkovacích míst, které bychom nabídli k prodeji zájemcům z řad široké veřejnosti. Naší snahou je vytvořit projekt, který vhodně doplní stávající lokalitu, aniž by se tak dělo na úkor zeleně nebo například zhoršení dopravní situace,“ uvedl zástupce investora Robert Švec.

Reklama

Doporučované