Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích se v neděli rozšíří možnosti lyžování, zájem je i o běžky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích bude od neděle v provozu půjčovna i část sjezdovky Razula. Ta se tak otevře 14 dní poté, co se rozjel vlek na kratší rodinné sjezdovce Horal. V kraji jsou v provozu i další areály.

Článek

S návštěvností jsou provozovatelé areálu spokojeni. „Před Vánoci k nám mířili hlavně rodiče s dětmi z okolí, slušný zájem byl i o lyžování na Štědrý den, přestože moc nepřálo počasí. V tuto dobu převažují na svahu hosté našich hotelů Lanterna a Horal, kteří jsou u nás na vánočních pobytech. Očekáváme, že v příštích dnech návštěvníků výrazněji přibude, protože máme v našich hotelech hodně rezervací na pobyty mezi svátky, navíc před Silvestrem se začínají plnit ve Velkých Karlovicích i okolní chalupy a penziony,“ uvedla mluvčí areálu Martina Žáčková.

Sjezdovka Razula bude od neděle otevřena zatím ve spodní třetině. „Horní, prudší část ještě potřebujeme víc zasněžit technickým sněhem. Vzhledem k částečnému provozu jsou zatím skipasy na Razule za poloviční cenu,“ uvedla Žáčková. Sezonu zahájí i tamní půjčovna lyžařského vybavení. „Hodně lidí už dnes volalo právě kvůli rezervaci běžek. Přírodního sněhu v posledních pár dnech přibylo, což běžkaře láká. I dnes během dne chumelilo,“ uvedla Žáčková. Stopy zatím nejsou strojově upraveny, běžkaři si je ale v údolí prošlapávají sami.

Ve Zlínském kraji jsou otevřená také další zimní střediska. I na Štědrý den mohli lyžaři zamířit do areálu na Trojáku v Hostýnských vrších a ve Stupavě v Chřibech. V provozu byly dnes také areály v Karolince na Vsetínsku, U Sachovy studánky a Rališka v Horní Bečvě nebo Ski areál Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Od neděle se bude lyžovat také ve Ski centru Kohútka u Nového Hrozenkova na Vsetínsku. Počasí posledních dní vlekařům přálo, díky mrazu mohli pokračovat v umělém zasněžování. Dnes navíc v kraji sněžilo.

Reklama

Doporučované