Hlavní obsah

Ve zlínské Galerii Desítka jsou vystavena díla Salvadora Dalího

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Díla surrealisty Salvadora Dalího jsou ode dneška vystavena v Galerii Desítka na střeše Obchodního domu Zlín. Jde o největší mimopražskou výstavu díla Salvadora Dalího v letošním roce, představuje více než stovku jeho děl.

Článek

Výstava potrvá do 8. září. Ve Zlíně jsou vystaveny například i litografie s legendárním tématem tekutých hodin.

„Nebudou chybět ale ani další díla představující průřez celou Dalího tvorbou – od grafik přes sochy až po užité umění, protože Dalí byl nejen malíř, grafik a sochař, ale věnoval se také keramice nebo designu. Z užitého umění se slavnými staly například jeho flakony parfémů. K vidění je i soubor pěti desítek ilustrací k Dantově Božské komedie nebo slavné grafiky, na nichž Dalí zachytil svou životní lásku Galu,“ uvedl pořadatel Pavel Chmelík z Galerie Artrium.

Výstavu doplňují portrétní fotografie Salvadora Dalího, které pořídil v roce 1969 v Paříži český fotograf Václav Chochola. V galerii se také promítá dokumentární film o Dalím. Připraveny jsou večerní komentované prohlídky s promítáním filmu Andaluský pes. Pro dětské kolektivy jsou určeny prohlídky přizpůsobené mladším návštěvníkům, které je možné doplnit zábavným testem.

Reklama

Související témata:
Salvador Dalí

Doporučované