Hlavní obsah

Reklama na Čapím hnízdě, hledá se český eurokomisař a Trumpovy rasistické výroky

Večerní zprávy z 16. července 2019.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:11 – Šetření daňových úniků na Čapím hnízdě

Daňový únik Agrofertu – policie prošetřuje, jestli v bývalé a budoucí firmě českého premiéra Andreje Babiše mohlo dojít k trestnému činu. Jde o podezřele nadhodnocenou cenu reklamy, kterou si holding zaplatil mezi roky 2010 a 2013 na Čapím hnízdě – tedy v době, kdy Babišovi firma regulérně patřila. Zjištění přinesla Sabina Slonková, která dodá podrobnosti přímo ve vysílání Večerních zpráv.

04:04 – Babiš s Hamáčkem u prezidenta Zemana

Další pokračování nekonečné ságy – a opět jen o malý krok blíž k požadované změně ve vládě. Premiér Andrej Babiš se dnes dopoledne sešel s Janem Hamáčkem. Čelní představitelé koalice pak společně požádali prezidenta Miloše Zemana o další schůzku. Sociální demokraté nadále trvají na tom, že do prvního srpna musí být jednak odvolán současný šéf resortu Antonín Staněk, tak jmenován jeho nástupce Michal Šmarda.

04:40 – Handrkování o eurokomisaře

Zatímco v Evropském parlamentu se rozhoduje, kdo bude novou šéfkou Evropské komise – Česká republika stále nemá jasno, koho vyšle do boje o co nejzajímavější resort. Není tak stále jasné, jestli bude pokračovat eurokomisařka Věra Jourová.

06:17 – Hlasování o von der Leyenové

Právě teď se ve Štrasburku rozhoduje o budoucnosti Evropské unie. Do jejího čela by se měla postavit Ursula von der Leyenová. Německou ministryni obrany zvolili už počátkem měsíce členové Evropské rady – tedy premiéři a prezidenti jednotlivých států. Jenže to nestačí, její jméno musí potvrdit ještě i hlasování více než sedmi stovek europoslanců. Nejaktuálnější informace ve studiu přidá zahraniční redaktorka Eliška Kolomazníková.

10:05 – Trump a jeho drsné výroky o demokratkách

Odvádění pozornosti od chaosu ve vládě a nesnášenlivá rétorika – čtyři demokratické kongresmanky vystoupily proti rasistickým výpadům amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten o nich o víkendu na Twitteru napsal, že se mají vrátit do rozvrácených zemí, odkud přišly. Všechny zákonodárkyně přitom mají americké občanství.

12:40 – Rumburská nemocnice v insolvenci

Namísto záchranky si rovnou můžeme zavolat pohřební službu, stěžují si obyvatelé severočeského Rumburku. Jsou přesvědčení, že nemocnice, která je aktuálně v insolvenci, přestane poskytovat péči. Dojíždění do České Lípy nebo Děčína podle nich není řešením.

14:59 – Den očima Lucie Hrdličkové

Reklama

Doporučované