Hlavní obsah

Rekonstrukce kanalizace v ulici Tuřanka v Brně začne v létě

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno chce v červenci zahájit rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulici Tuřanka skoro za 75 milionů korun. Stavba úplně uzavře silnici, což ovlivní i trolejbusovou dopravu.

Článek

Uvedla dnes v tiskové zprávě Anna Dudková z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Práce potrvají 21 týdnů.

Radní dnes vybrali firmu Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost. „Rekonstrukce je koordinovaná s pracemi na plynovodu a stavbou trasy optického kabelu,“ uvedla Dudková.

Rekonstrukce se dotkne více než 300 metrů kanalizace a skoro 600 metrů vodovodu. V oblasti žije asi 200 lidí. „Ulice Tuřanka potřebuje zlepšit nevyhovující stav vodovodu a kanalizace. Po vybrání zhotovitele tak už nic nebrání tomu, aby lidé z této lokality měli kanalizaci s dobrými odtokovými poměry a byli co nejlépe a nejspolehlivěji zásobování pitnou vodou. Práce koordinujeme s činností plynařů a stavbou trasy optických kabelů, spolupracujeme také s Dopravním podnikem města Brna, protože rekonstrukce s sebou přinese nutné omezení trolejbusové dopravy,“ řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Z podaných nabídek se rozhodovala komise na základě kritéria kvality a kritéria nákladů. Z účastníků nakonec vyhodnotila jako nejvýhodnější nabídku firmy Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost. „Společnost nám nabídla dokončení prací do 21 týdnů. Město za práci zaplatí bezmála 75 milionů korun bez DPH. Předpokládáme, že termín zahájení činností v ulici Tuřanka bude 1. července letošního roku,“ řekl radní pro oblast investic David Grund (ODS).

Reklama

Související témata:

Doporučované