Hlavní obsah

Rekonstrukce Kodešovy ulice ve Frýdlantu začne v červenci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Dlouho připravovaná rekonstrukce Kodešovy ulice ve Frýdlantu na Liberecku začne v červenci. ČTK o tom informovala mluvčí frýdlantské radnice Martina Petrášková.

Článek

Práce na projektu za zhruba 120 milionů korun potrvají tři roky. Součástí náročné stavby není jen oprava rozbitého asfaltového povrchu, ale v plánu je také rekonstrukce a dostavba splaškové a dešťové kanalizace a vodovodu, ulice dostane chodník a osvětlení.

„Kodešova ulice patří ve Frýdlantu k nejrozbitějším, od roku 2015 bojujeme s Libereckým krajem o to, aby došlo k její opravě. Město bude stavět chodník, dešťovou kanalizaci a veřejné osvětlení,“ řekl místostarosta Jiří Stodůlka (ODS). Stavebníci ulici obnoví od křižovatky s ulicí Míru po odbočku na Hartu, celkem jde o 1600 metrů. Ulice je součástí krajské silnice třetí třídy, a Liberecký kraj proto opraví mosty, opěrné zdi a také povrch komunikace. Podílet se bude také Frýdlantská vodárenská.

Práce jsou rozdělené do tří etap. „První zahrnuje obnovu komunikace od křižovatky s ulicí Jiráskovou za mostem až nad železniční přejezd, na křížení s ulicí Polní. Druhá etapa je plánována na příští rok a zahrnuje úsek od křižovatky s ulicí Míru včetně mostu přes Řasnici až k hranici první etapy. Obnovovat se bude také další úsek od železničního přejezdu ke křížení s ulicí Horská. Ve třetí etapě, která bude probíhat v roce 2022, čeká obnova úsek od bývalé samoobsluhy po odbočku k Hartě. Až tam povede chodník s veřejným osvětlením,“ doplnil starosta Dan Ramzer (ODS).

Součástí obnovy ulice bude ještě letos také rekonstrukce železničních přejezdů. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo dohodnout se se Správou železnic na tom, že obnovu přejezdů na trati Frýdlant - Jindřichovice pod Smrkem provede společnost na vlastní náklady. Tím se nám nejen zlevní stavba, ale nebudeme muset ani platit za výluku vlaků,“ dodal starosta.

Reklama

Doporučované