Hlavní obsah

Rekonstruovaný průtah Kunovicemi je po čtyřech měsících znovu průjezdný

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Rekonstruovaný průtah Kunovicemi na Uherskohradišťsku je ode dneška znovu průjezdný. Auta se na 1200 metrů dlouhý opravovaný úsek silnice I/55 vrátila po čtyřech měsících.

Článek

Řidiči museli využívat několikakilometrovou objízdnou trasu přes Míkovice, které jsou místní částí Uherského Hradiště, a silnici I/50. Průtah Kunovicemi je zprovozněný v režimu předčasného užívání bez jakéhokoliv omezení, sdělili dnes ČTK zástupci firmy Skanska, která zajišťuje jeho rekonstrukci.

Podle projektového manažera společnosti Skanska Romana Zbořila mají za sebou stavbaři polovinu prací. „Na asi 900 metrech jsme zrekonstruovali vozovku, zlepšili průjezdnost a bezpečnost křižovatky se silnicí I/50, kde jsme také vyměnili světelné signalizační zařízení,“ uvedl Zbořil. V celém úseku byly podle něj nutné také přeložky inženýrských sítí.

Přes zimu chce stavební firma dokončit chodníky a místní komunikace mimo hlavní trasu průtahu. „Na rekonstrukci vozovky se vrátíme v polovině března příštího roku, kdy nás čeká zbývající úsek v délce zhruba 300 metrů. V této etapě bude upravena stávající světelná křižovatka v centru Kunovic. Práce budeme provádět po částech tak, aby byl zajištěn průjezd Kunovic pro osobní a autobusovou dopravu. Pro nákladní dopravu budou stanoveny objízdné trasy. Doprava přes Kunovice by tedy měla být v příštím roce klidnější,“ řekl Zbořil.

Zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), které je hlavním investorem stavby, už dříve uvedli, že po dobu druhé etapy prací budou vozidla nad 7,5 tuny Kunovice objíždět přes Staré Město a Moravský Písek. Rekonstrukce silnice v Kunovicích, po níž denně projíždějí tisíce aut, se týká úseku zhruba od podjezdu pod železniční tratí po kostel svatého Petra a Pavla. Stavba za 116 milionů korun bez DPH má podle silničářů zajistit plynulost a bezpečnost provozu na průtahu městem. Hotová by měla být v srpnu příštího roku.

Reklama

Doporučované