Hlavní obsah

Rekordní rok. Sázky brzdil nový zákon, Tipsport přesto vykázal nejvyšší obrat v historii

Kurzové sázky loni stagnovaly, letos opět rostou, potvrdil Seznamu Vratislav Randa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Skupina Tipsport má za sebou rekordní období. V loňském roce v Česku a na Slovensku vykázala hrubý obrat 82 miliard korun a zisk přesáhl miliardu, potvrdil Seznamu jeden ze zakladatelů společnosti Vratislav Randa.

Článek

Čistý zisk společnosti Tipsport v Česku a na Slovensku dosáhl v loňském roce 1,35 miliard korun, řekl Seznamu Vratislav Randa.

Tipsport je největším poskytovatelem kurzových sázek v zemi. Kromě nich ale v Česku nabízí také on-line kasino, loterie a losy. A právě rostoucí zájem o on-line hry pomohl firmě k rekordnímu obratu. V on-line kasínu se protočilo 30 miliard korun. Desetkrát více než rok před tím.

Gró podnikání jsou ale kurzové sázky. Ty však v loňském roce zažily mírný propad. „V hrubém obratu to loni bylo asi 38 miliard u Tipsportu a v naší sesterské Chanci asi 7 miliard,“ říká Randa. V roce 2017 se ale v kurzových sázkách firmy v ČR protočilo o několik desítek milionů více než v roce 2018.

„Měli jsme malý pokles, protože jsme museli zavádět novou legislativu a to se projevilo. Všichni klienti se museli registrovat a to vedlo k určitému úbytku klientů. S tím jsme ale počítali,“ říká Randa s tím, že letos už se trend srovnává a obraty kurzových sázek rostou.

Tipsport je podle objemu přijatých sázek největší firmou v tuzemsku v kurzových sázkách, dvojkou trhu je Fortuna z portfolia investiční skupiny Penta.

Reklama

Doporučované