Hlavní obsah

Rekreační areál v Dolní Moravě se zvolna vrací k obvyklému provozu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V sobotu se otevřou dětské zážitkové parky, jezdit začne bobová dráhu U slona. V pátek 14. května začne se rozjede i lanová dráha Sněžník.

Článek

Největší rekreační areál v Pardubickém kraji v Dolní Moravě na Orlickoústecku se pozvolna vrací k obvyklému provozu v této části sezony. „V květnu počítáme u lanovky s provozem o prodloužených víkendech od pátku do neděle. Do horních partií střediska se vyvezou nejen pěší, ale i cyklisté, spouštíme i trail park,“ řekl obchodní manažer střediska Tomáš Drápal. Turistické atrakce budou zatím otevření o víkendu, od příštího týdne některé i včetně pátku. Rozpis provozních dob má areál na svém webu.

V zimě sezoně středisko přišlo o většinu tržeb. Krátce jezdila jen lanovka Sněžník a lyžaře vyvážela do kopce rolba. Zavřený byl i hotel Vista a penziony, které provozovatelské společnosti Sněžník patří. Alespoň nějaké příjmy generovala oblíbená vyhlídková věž Stezka v oblacích, která byla otevřená denně, a o víkendech Mamutí horská dráha.

V budoucnu by měla do Dolní Moravy přilákat další návštěvníky visutá lávka pro pěší, která povede ve výšce 80 až 90 metrů nad Mlýnickým údolím. S délkou asi 700 metrů bude patřit k nejdelším svého druhu na světě. Podle Drápala stavbu zdržela pandemie koronaviru a špatné počasí, otevřena by měla být zřejmě příští rok. „Není to priorita, budeme rádi, když se se lidé zase naučí zpátky do přírody jezdit. Není teď cílem je lákat na nějaké superlativy,“ dodal Drápal. Středisko zatím může počítat jen s jednodenními návštěvníky, hlavně o víkendech.

Reklama

Doporučované