Hlavní obsah

Relaxační zóna začne na Velkém náměstí v Kroměříži fungovat koncem června

Foto: Autor: P.matel – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3451423

Zámek v Kroměříži.

Reklama

Relaxační zóna začne na Velkém náměstí v Kroměříži fungovat koncem června. Znovu nabídne kulturní a sportovní akce i občerstvení. Stejně jako v předchozích ročnících ji bude provozovat Piano Club Martina Heinze.

Článek

„Smyslem zóny je oživit plochu náměstí v období hlavní turistické sezony a vytvořit tam zázemí pro místní i pro turisty,“ sdělil mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Provozovatel podle něj od 28. června do konce letních prázdnin zajistí občerstvení a provoz zóny a bude se podílet i na programu. „Zóna bude opět sloužit k odpočinku, posezení i k pořádání pohybových aktivit, kulturních akcí či dílniček pro děti i dospělé,“ uvedl Vondrášek.

Zóna zabere na Velkém náměstí plochu zhruba 200 metrů čtverečních. Tvořit ji budou dva takzvané city moduly, tedy obytné kontejnery, a dále lavičky, stolky a židle, lehátka, zastínění, wi-fi připojení, dva dřevěné stánky pro zázemí, mobilní zeleň i herní koutek. Součástí zóny jsou též odpadkové koše a toalety. „Novinkou budou navíc vratné kelímky s motivem města Kroměříže,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř (Piráti).

Město provozovalo relaxační zónu už třikrát, loni na Velkém náměstí z epidemických důvodů nebyla. „Věřím, že přes léto ji tentokráte nenaruší žádná opatření související s koronavirem,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Relaxační zóna bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Přes léto nabízí kromě posezení v samotném centru historického města také asi 80 kulturních a sportovních akcí, dílniček pro děti i dospělé, na kterých se podílejí nejrůznější kluby, taneční skupiny a spolky.

Reklama

Doporučované