Hlavní obsah

Reportéři Seznamu: Průlom policie do soukromí? Marný boj s pašeráky. A Británie Borise Johnsona

Reportéři Seznamu z 12. 8. 2019: Průlom policie do soukromí? Marný boj s pašeráky. A Británie Borise Johnsona.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Souhrn klíčových témat zpravodajské redakce Seznamu pohledem investigativní novinářky Sabiny Slonkové.

Článek

Mimo zájem širší veřejnosti začal od ledna letošního roku platit nenápadný paragraf, který významně posiluje pravomoci policie. A podle některých právníků se prolamuje lidem a firmám do soukromí. V krajním případě to vše bez souhlasu soudu či státního zástupce. Natáčel redaktor Petr Juna.

Léto 2013. Policisté s celníky provádějí razie v různých částech republiky. Probíhá operace s krycím názvem Rhino – nosorožec. Největší akce svého druhu zaměřená na rozkrytí nelegálního obchodu s chráněnými živočichy. Policisté mimo jiné zabaví kontraband 24 nosorožčích rohů. Zadrží šestnáct lidí, ten sedmnáctý je na útěku. Obviněni jsou z organizovaného zločinu a putují do vazby. Střih. Léto 2019. Gang je osvobozen. Jak se to mohlo stát? Odpovídá reportérka Marcela Sobotková.

„Pravděpodobnější je, že se znovu narodím jako oliva zamčená v nepoužívané lednici a letící frisbee mi usekne hlavu.“ To jsou slova, které pronesl v roce 2015 Boris Johnson. Muž, který se na sklonku července nastěhoval do Downing Street. Už po prvních dnech je jasné, že se známý bouřlivák a jeden z nejrazantnějších zastánců brexitu pokusí vyvést zemi z Evropské unie co nejrychleji. A to za jakoukoli cenu. A platit budou i Češi žijící na ostrovech. Otázky pro šéfkomentátora Seznamu Jiřího Hoška.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře v pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované