Hlavní obsah

Pět milionů na dům s bazénem. Reportér Seznamu mapoval kšefty s dotacemi na sociální bydlení

Reportéři Seznamu speciál: Případ sociálních bytů. Jak se vyplatí, když se člověk vyzná a má kontakty.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Po sérii reportáží Seznamu začaly ministryně pro místní rozvoj a pro sociální věci chystat změnu pravidel pro poskytování dotací na sociální bydlení.

Článek

Je to už pár měsíců, co reportér Seznamu Petr Švihel upozornil na dotované projekty pod hlavičkou Ministerstva pro místní rozvoj. Jejich smyslem byl vznik tisíce bytů pro lidi v nouzi. Jenže se ukázalo, že pro ty, kteří se „vyznají“, to byla také příležitost, jak získat byt v hodnotě milionu za pouhých 50 tisíc. Stačilo slíbit, že budou nemovitost pět let provozovat jako sociální byt a stát proplatil až 95 procent nákladů.

Úředníci tvrdili, že dotační výzva je nastavena správně a pětiletá udržitelnost dává smysl. Teď ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová otočila.

Ve speciálu Reportérů Seznamu, kterým provází investigativní novinářka Sabina Slonková, se podíváme na konkrétní příjemce dotací i na to, co naznačují první kontroly.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře v pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované