Hlavní obsah

Reprezentace hledá trenéra za Jandače, čeká se na rozhodnutí jednoho muže. Martina Straky

Martin Straka by měl být adeptem číslo jedna na post trenéra hokejové reprezentace. Josef Jandač po MS pravděpodobně neprodlouží smlouvu a zamíří vstříc svému prvnímu velkému angažmá v KHL. Zájem o něj má Magnitogorsk.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Nejžhavějším adeptem na pozici trenéra hokejové reprezentace je olympijský vítěz z Nagana, současný kouč a majitel hokejového klubu v Plzni Martin Straka.

Článek

Bez ohledu na výsledek z blížícího se mistrovství světa bude česká hokejová reprezentace hledat nového trenéra. Josefu Jandačovi končí smlouva a s jeho pokračováním u týmu už moc nepočítá ani šéf českého hokeje Tomáš Král. 49letý Jandač pravděpodobně poprvé v kariéře zkusí zahraniční angažmá: Zájem o něj projevil Magnitogorsk, kroužit kolem něj údajně měli i zástupci Soči.

V zákulisí českého hokeje se proto začalo inteznivně jednat o Jandačově nástupci. Několik zdrojů Seznamu se nezávisle na sobě shoduje, že nejžhavějším adeptem na pozici hlavního trenéra českého týmu je Martin Straka.

Současný trenér a majitel klubu v Plzni už měl nabídku hokejového svazu dvakrát odmítnout, teď leží na stole další. Přesvědčit ho se už pokouší i současný Jandačův asistent a Strakův blízký přítel Jaroslav Špaček.

„Nezlobte se, nechci to komentovat,” vzkázal Straka Seznamu na přímý dotaz, zda zvažuje nabídku hokejové reprezentace. Stejně tajuplně odpovídal i bezprostředně po semifinálovém vyřazení Plzně z play-off Tipsport extraligy.

Mlží i hokejový svaz. „Žádná konkrétní jména zatím komentovat nebudeme. Zveřejníme je až poté, co trenéry schválí výkonný výbor ČSLH. Pravděpodobně v červnu, teoreticky není vyloučený ani květen,” říká Zdeněk Zikmund.

Straka trénuje teprve druhým rokem. V minulé sezoně nahradil na střídačce svého bratra Michala a tehdy poslední Plzeň nakonec dovedl přes předkolo až do čtvrtfinále extraligy. Letos Plzeň pod jeho vedením dominovala v základní části, až v semifinále nestačila na Kometu Brno.

Pokud Straka nabídku vést reprezentační výběr přijme, jeho asistenty by mohli být Jaroslav Špaček, který už u týmu působí, a současný trenér a manažer Vítkovic Jakub Petr, jenž v minulosti vedl reprezentaci do dvaceti let. Filip Pešán už údajně nabídku dělat asistenta odmítl.

Reklama

Doporučované