Hlavní obsah

Restaurace by se mohly otevřít 14. června, řekl Babiš

Foto: Profimedia.cz

V půlce června by se mohly otevřít i interiéry restaurací. Snímek je ze zahrádky pražského podniku U Pinkasů.

Reklama

Kromě restaurací by se měl zvolnit i režim u koncertů a divadel, na něž by mohlo přijít 1000 lidí dovnitř a 2000 na představení venku.

Článek

Restaurace by se mohly otevřít 14. června. Je to součástí dlouhodobé strategie, kterou na návrh hlavní hygieničky Pavly Svrčinové v pondělí projedná vládní rada pro zdravotní rizika a posléze vláda. Premiér Andrej Babiš (ANO) to dnes uvedl ve videu zveřejněném na sociálních sítích. Návrh dále například předpokládá, že po návratu z dovolených by se měli lidé nechat otestovat na koronavirus.

Od konce května by navrhovaný plán povolil otevření amatérských sportovních soutěží, bez omezení by mohly být otevřené zoologické a botanické zahrady. S testováním by bylo možné jezdit na školy v přírodě.

Od 14. června by se pak podle Babiše mohly za jasných pravidel otevřít restaurace nebo šatny fitness center. Nyní lidé mohou navštěvovat jen restaurační zahrádky. Na koncerty a divadla by mohlo venku přijít 2000 diváků, uvnitř pak 1000 lidí. Od začátku července by se pak počet diváků koncertů nebo divadelních a filmových představení zvýšil na 5000 lidí venku a 2000 uvnitř.

Reklama

Doporučované